Střelecké dovednosti

Střelecké dovednosti

Střelecké dovednosti jsou nedílnou součástí lesnictví spojeného s výkonem myslivostí a sledovaným projevem všestrannosti zástupců tohoto odvětví. Vysoká profesionální náročnost úkolů na majetku v oblasti myslivosti klade na personál, zejména na pozici „hajných“ – vedoucích lesních úseků, nemalé nároky též v oblasti loveckých dovedností a tím i střeleckého umění.

 Těmto požadavkům se nelze vyhnout a naopak, prostředí, zavedené postupy, přidělené úkoly a kolektiv je přímo hnací silou motivující k vyšší úrovni. Každoroční povinná personální soutěž a ověření zbraní před letní sezónou se závěrečným posezením a vyhodnocením je zavedenou a osvědčenou každoroční akcí.

Je pravdou, že podmínky a organizace profesionální myslivosti na majetku umožňují více praxe v kulových „disciplínách“. Přesto můžeme konstatovat, že mezi zaměstnanci na majetku z řad technického personálu jsou zástupci, reprezentující majetek na různých střeleckých soutěžích a jejichž všestrannost a úroveň v oblasti soutěžního střelectví lze považovat za mistrovskou!

Mezi TOP mistry střeleckého umění a stálice střeleckého družstva reprezentující majetek na soutěžích patří hajní Petr Kyliánek a Jan Steiner, které svého času skvěle doplňoval hajný a bažantník Stanislav Klíma. Šanci dostávají i další zájemci o účast v soutěžích. Ve výsledcích družstev je jejich medailové umístění samozřejmostí, první místo téměř pravidlem. Jejich výsledky jsou o to obdivuhodnější, že reprezentační podpora představuje pouze uhrazení přímých materiálních a finančních nákladů na vybrané druhy soutěže.

08.07.12


Další články sekce Myslivost

Prodej dřeva